Cursa Solidaria AFNE
03/06/2018
Barcelona · Barcelona
La Cursa d’AFNE L’any 2013, com a cloenda de la celebració de desè aniversari de l’Associació, es va organitzar la primera cursa solidària d’AFNE. El lema sempre és “Corre per Etiòpia!”, i els beneficis es destinen en cada edició a una causa concreta d’ajut al centre maternoinfantil de Muketuri: la construcció de pous, el material escolar, taller de costura i màquines de cosir… Des d’AFNE es va buscar la part més alta de la ciutat de Barcelona per a escollir-ne l’itinerari, emulant els grans fondistes i atletes etíops que entrenen a grans alçades. Es va triar, doncs, la Carretera de les Aigües, al Parc de Collserola per a l’itinerari de la cursa. Es tracta d’un circuit circular de 5.660 metres que entusiasma els corredors. Des del 2013 hem continuat organitzant la cursa en el mateix lloc, amb el mateix itinerari el primer diumenge del mes de juny. La cursa està inscrita al calendari de curses de la Federació Catalana d’Atletisme i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i del Consorci del Parc de Collserola. El nombre de participants va creixent i, amb la celebració de la cinquena edició, el 2017, s’hi incorporen una modalitat d’11.320 metres i curses infantils que esperem que encara facin augmentar més el nombre de corredors.